Bröderna Lejonhjärta 2.0

Den älskade barnfilmen, baserad på Astrid Lindgrens bok, ska filmas igen. Det är regissören Tomas Alfredson som köpt rättigheterna. Nu ska Bröderna Jonatan och Skorpan Lejonhjärta åter besöka Nangijala, men med nya specialeffekter och med mer resurser.

"Orginalet" (om man kan kalla det de) filmades 1977 och då var det Olle Hellbom som stod som regissör. Filmen har blivit en klassiker och jag är en av många som vuxit upp med filmen. Den är underbar, magisk, drömmande och sådär naiv som barnfilm (och barnfilm för vuxna) ska vara. Olle fångade den rätta känslan, samma känsla som man får av att läsa boken.

Det ska bli spännande och se om Tomas Alfredson kan göra bättre, eller iaf en likvärdig film. Själv kommer jag tvinga mina barn att se den som Olle Hellbom regisserade först. Spelar ingen roll hur bra Tomas Alfredson kommer göra det, Bröderna Lejonhjärta från 1977 är kultur, den ska bara ses.

Bild från Svd.


Kommentarer
Postat av: Ida

Ska bli spännande att se den nya, men jag tror aldrig några versioner kommer slå de astrid lindgren-filmerna man växte upp med!

2012-05-23 @ 16:50:49
URL: http://idasivertsson.blogg.se/
Postat av: Ellen "Franz-Boris" Eklöf

Men gud vad sjukt att dom ska göra om den! :O Orginalet kommer alltid vara bäst i mina ögon! :D Kram!

2012-05-23 @ 16:56:57
URL: http://franzboriss.blogg.se/
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

sv: Tack så mycket :)

2012-05-23 @ 18:27:53
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Oj, spännande med en ny Bröderna Lejonhjärta-film... Men den kan inte vara bättre än den man har växt upp med, det är ju så filmen ska vara ... :P

2012-05-24 @ 00:51:58
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0