License to shop

Jag skulle bara köpa en bikini, jag lovar, det var tanken... Men det blir ju inte alltid som man tänkt, eller hur? det blev som sagt lite mer än jag tänkt.
  • En fin strand/fest klänning. Enkel, mörkblå och as snygg till brännan och guldiga smycken!
  • EN BIKINI! JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! (bästa köpet)
  • 2 par solglasögon. Jag vet, ett par borde räcka, men variation!?

Sjukan

Okej, illa. Nu är allt konstigt igen. Kan inte äta ordentligt, så jag kan inte träna ordentligt (har inte energi nog). Eftersom jag inte tränar blir det låga blodtrycket värre så jag svimmade nästan idag när jag gick ur sängen. Härligt, verkligen. Inte.



Sommar

Jo, jag har levt UTAN internet i X ANTAL DAGAR! INTE OKEJ COMHEM! Kom hem till mig och fixa det här! Tänkte iaf passa på att blogga medans internet finns tillgängligt (undra hur länge....).

Vi har haft riktiga sommar dagar, det har varit midsommar och mycket har hänt.

Idag firar mina föräldrar 25 år som gifta, det är helt galet sjukt! 25 ÅR! Hur orkar man?! Det är väl antagligen det där som kallas kärlek som hjälpt dem lite på traven... Det frirades med fina presenter och de skulle ut på middag (ENSAM HEMMA!!!) men sen fick mamma ont i magen och nu kanske de ska till akuten istället... Hjälp, jag är faktiskt rädd.

Imorgon blir det mys med tjejerna, bio och middag står på schemat. Love it.

Gonattens!


Vad är det för dag idag?

Sommar - vilket betyder ingen koll alls! Det enda jag vet och som är viktigt att komma ihåg är att det är midsommar imorgon och att jag ska ut med Julia ikväll. Allt annat är bara onödig information (förutom att Mimmi kommer hem imorgon).

Ännu en solig och varm dag och idag är det dags att bada. HJÄLP!? Jag kommer antagligen dö av köldskador så jag behöver någon som kan värma upp mig lite... Haha. Näe, men det ska faktiskt bli skönt.

Vi ses på stranden!


Go with the flow

Känner att jag börjar komma igen nu efter en vecka av att göra ingeting. Har börjat att träna, eller "träna"... Blir i alla fall 20 minuter på maskinen eller spåret varje dag och lite yoga på altanen, man får ju inte bli stel!

Snart dags för midsommar ju och imorgon kommer farmor och farfar upp. Blir lunch med famlijen på midsommar, sen får vi se lite vad som händer, hoppas på fint väder! Mycket sol vill jag ha!

Sommar vädret har varit här några dagar nu (snarare 2) och det blev glass i solen med Jonas på eftermiddagen. Innan hann jag med lite träning och måste erkänna att man blir lite trött av att gå upp tidigt, men jag antar att man får skylla sig själv när man lägger sig sent?



Viva la España

Snart är det dags! SPANIEN! Längtar lite nu faktiskt, det är ungefär 2,5 veckor kvar och sista veckan ska Julia joina mig! WiiiiiooooWiiiiooooWiiii! Kul!




Från förra sommaren!


Vi har ingenting att förlora

Slog mig idag att jag tillhör den "nya" generationen som min mamma så fint uttrycker sig. Framtidens öde vilar på våra axlar. Detta skulle vanligtvis skrämma livet ur mig, men jag har tänkt. Spelar egentligen ingen roll vad vi (den nya generationen) gör, för vi kan ju inte bli värre än tidigare generationer. Det blir svårt att slå 1:a och 2:a världskriget, alla andra krig och atombober samt diverse oljeläckor och miljö problem. Så, det kan ju bara bli bättre eller hur? Dags för oss att göra om och göra bättre. Så, vi har inegnting att förlora.

Jag har alldeles för mycket fritid just nu och hinner tänka alldeles för mycket!



I don't know where I fit in, but every time that record spin, I know the way it makes me feel

Sommar är lika med sol, eller hur? Så idag blir det ut i solen och kanske bada lite, för det är ju det man gör på sommaren, eller?

Har hittat mitt skiss block så det blir nog till att cykla och köpa lite material så jag kan sätta igång med skissandet å målandet igen. Det var ett tag sen, har nog inte gjort något seriöst sen England, jag saknar det lite.

 


Sisters before misters

På torsdag blir det utgång med Julia! Det blir barhäng och grymt bra band (?) har jag hört! Schysst!




Sommar bild på mig och Julia, tagen av Julia!


You know I like my boys a little bit older

Måste bara säga en sak... FY FAN vad skönt det är att vara 18! Så mycket nya möjligheter....!



Juste, en varning...

SE UPP!


Najs

Har tränat, finns ingen bättre känsla en den efter att man tränat. Tittar på VH1 och lyssnar alltså på bra musik med bra videos! Hade helt glömt The Gossip! Men som tur var blev jag påmind och här är ett smakprov för er som inte vet vad jag snackar om!

Lyssna och njut, själv ska jag äta grekisk youghurt med honung och fortsätta att njuta av denna ej soliga, men ack så sköna dag.


"Fredrika skirt"

Gick upp klockan 06.00 imorse, bara för att gå på NK rean! Jag vet, jag är galen. Riktigt dum i huvudet. Det var slagsmål inne på NK och det är en underdrift!

Kom hem med en kjol från Tiger. Den har det passande namnet "Fredtika skirt", så jag var bara tvungen.


And they say why? Why?

 - Tell them that it's you and me.

Love Stockholm är över, prinsessan har fått sin prins och prinsen har fått sin prinsessa. Stödet ör monarkin är inte alltid så stort, men det såg vi inga spår av i lördags. Jag var en av de som satt och strö kollade på brölloppet under hela dagen och jag måste erkänna en sak, jag grät när Prins Daniel läste sitt tal. Det är så kärlek ska vara, för egentligen är det bara två personer som älskar varandra och vill berätta det för hela världen.

"I'm just a girl, standing infront of a boy, and asking him to love her" (Nothing hill)





Your Majesties, your Royal Highnesses, your excellences, ladies and gentlemen. Dear family and friends. Dear Victoria. Crown Princess Victoria; Princess of Sweden, Princess of my heart.

För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok. Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne, desto mer oemotståndlig blev hon. De här åren med dig, Victoria, har flugit förbi, har varit de bästa i mitt liv.

There have been times when Victorias official duties have separated us. Often taken her away to far away countries and continents.

I will never forget a couple of years ago when she left for one of her many trips, this time to China. We where going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement., and she had many preparations to make for the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up al night, writing. In the morning, after she had gone, I found a box. And in that box I found thirty beautiful letters, addressed to me. One for every day she would be away.

This romantic gesture is so typical of you, Victoria. It says everything about the loving person you are.

Once upon a time the young man was, perhaps not a frog in the beginning of the fairytale, as in the story first told by the Grimm brothers. But he was certainly not a prince. The first kiss did not change that. His transformation was not possible without the support of the wise King and Queen whom had ruled the kingdom for many years., and whom where full of wisdom, experience and whom had god hearts. They knew what was best, and guided the young couple with gentle hands. Generously sharing all their valuable experiences.

Jag känner en stor tacksamhet mot eders majestäter; kungen och drottningen, för ert helhjärtade stöd och för att ha välkomnat mig in i er familj. Mina tankar går givetvis också till min egen familj. Till min mor och min far och min syster och hennes döttrar.

Mor och far; under hela min uppväxt har ni givit mig er villkorslösa kärlek. Ni har hjälpt mig med er klokhet, och ni har hjälpt mig med att bygga en stark självkänsla och trygghet genom sunda värderingar som har väglett mig genom livet.

I dag när vi färdades genom Stockholms gator, då möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne som vi kommer att bära med oss djupt inne i våra hjärtan för alltid. Under de år som Victoria och jag haft tillsammans så har jag mött ett stort stöd från människor som jag mött. Det har varit väldigt viktigt för mig. Tack.

Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att läggas på mig. Jag kommer att göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges kronprinsessa, i hennes viktiga gärning.

Jag älskar dig Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lycklig för att nu få vara din man. Jag kommer att göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är idag. Victoria: störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.

Nu skulle jag vilja att vi skålar för min underbara hustru


Take me as I am

Det är inte många saker jag är så värst dålig på. Men det finns ändå några...

  • Att blogga, jag är helt enkelt för lat.
  • Att shoppa LAGOM mycket, det går bara inte.
  • Att vara tyst när man behöver det, jag har en förmåga att prata för mycket när jag egentligen borde vara tyst.
  • Att inte tänka och jag överanalysera saker. Jag vet, tjejjigt.
  • Att ibland bara vara mig själv.

Okej, några av mina dåliga sidor, men alla har vi väl sådana? Så varför skämmas?


Några sommardagar

Ett tag sen senast, men inte så länge sedan. Har haft fullt upp med sommaren bara. Så, en summerin av dessa dagar:

Tisdag:
Då umgicks jag med Jonas och seglade (på riktigt) för första gången. Läskigt men otroligt kul! Mina fördomar är borta och det kan faktiskt gå fort fast man seglar. Haha. Kollade lite film också, Ironman, för man måste se ettan innan man ser tvåan, eller hur?

Onsdag:
Sovmorgon och god frukost i solen. Sen en mysig stund med "småttingarna" om gymnasiet, dom börjar bli stora nu, lite läskigt faktiskt. Syrran är snart ikapp!? Avslutade onsdagen med att gå på bio med Anna och Julia. Både jag och Anna tyckte att det var dags att pigga upp Julia som arbetat hårt den här veckan! Så vi gick och såg Dear John och grät som småbarn som inte får glass... eller nått... Bra var den i alla fall och jag tror inte att det var någon som gick ut utan att ha gråtit en tår.

Torsdag (idag):
Sommarn har ju anlänt! Detta firades med en dag i solen. Har bättrat mig lite så jag brände mig BARA på insidan av höger ben. Hur jag nu lyckades med det? Haha. Sen har jag nästan läst klart deckaren, den är super duper bra! Kommer en liten summering av den snart, ska bara läsa de sista 150 sidorna. Kan inte bärga mig! Undra hur den slutar?...


Picknick

Ingredienser

Pizzadeg

12 ½ g jäst (¼ paket)

1 dl vatten, 37°

1 tsk olivolja

½ tsk salt

2 ½ dl vetemjöl

Fyllning

1 ½ dl passerade tomater

1 msk olivolja

1 tsk torkad oregano

½ tsk salt

1 nypa socker

50 g mozzarella

6 strimlade basilikablad

(Ta vad du vill ha)

Gör så här

1. Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl.

 

2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 225°.

 

4. Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål.

 

5. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel (ca 40 x 30 cm) och stansa med ett glas ut ca 20 degrundlar. Skär mozzarellan i lika många bitar.

 

6. Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza, men lämna lite deg runt kanterna. Toppa med mozzarella, basilika och annat som du vill ha på din pizza.

 

7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

 

Snodde receptet från en annan bloggare...


"The Boat That Rocked"



TIPS till er killar som vill ha många ligg:

Säg iget alls, absolut inget. Sen efter en stund, titta på henne och säger: "What about?"



NADA

Idag kom jag fram till vad jag ska göra denna vecka, första veckan på sommarlovet och resultatet är: INGET. Jag ska slappna av, chilla och bara göra sånt jag VILL och inte MÅSTE.

Så idag har jag inte gjort något förutom att besöka läkaren för hälsokontroll. Allt såg bra ut, jag är frisk som en nötkärna och Anna var nöjd med hur jag har skött mig. Jag är faktiskt lite stolt...



Bild tagen av Julia på Linnea och mig från i helgen.


helvete

Igår var en galen kväll, jag är trött, utmattad och arg. Fan fan fan att allt ska gå åt helvete. Jag är totalt värdelös.

Bröst

Haha idag har jag inte gjort något alls! Det har varit underbart, fast det kunde varit pyttelite bättre. Idag känner jag för en vild utekväll med gänget, men imorgon vill jag ha en mysig tv kväll, någon som kan tänka sig att göra mig sällskap? Snälla?

Just nu ser jag hemsk ut, alltså grymt ful. Har tre flätor i håret, jag känner hur min andedräkt luktar äckligt och ingen i min familj vill komma in i rummet, säger ganska mycket om min situation. Läste en tidning idag (inte the tidning utan en skvaller blaska.... Men jag läste!) och där stod det lite om Miss Aniston. Tydligen så använder hon fejk bröstvårtor för att hennes bröst ska se yngre och "piggare". Vi har ofta haft den här diskussionen i tjejgänget om hurvida det är okej att gå ut utan bh eller ej. Jag har alltid tyckt det är okej, om man gör det klädsamt, inte som hon på Julias gym som går på dansklasser med sina eorma bröst, genomskinliga linne och INGEN bh! Man måste respektera andra.

Nu är det iaf sommar, det gör det mer okej med "fria" bröst, men man behöver ju inte överdriva som Jennifer...






Sommar Sommar Sommar !

Idag är det sommarlov, idag börjar fotbolls VM. Jag bryr mig inte om fotbolls VM. Rektorns tal var som vanligt långt och hon sa "Just in time" hela tiden, jag tror det kanske var den röda tråden?...

Nu börjar iaf sommaren, även fast solen inte skiner och det är skönt. Skönt med sovmorgon, lata dagar och ingen skola. Det enda lite jobbiga är att jag måste laga lunch... Haha.

Ikväll blir det kanske bio med mamsen bara för att mysa och återhämta mig efter förkylningen. För på lördag smäller det! Det blir kul utgång med roliga människor!

Men nu ska jag väl fortsätta med min sommar städning eller äta lite?


Prosit

Jag sitter här i soffan och nyser, hatar pollen, inte okej! Har haft en bra dag i alla fall. Lätt som en plätt i skolan, knappt någon skola alls. Sen träffade jag Jonas och ja, sen har jag inte gjort så mycket mer. Eller jo, mamma och jag köpte pizza!

Det är snart sommarlov! Bara nåååågra dagar kvar!

Jag har tänkt en del idag och funderat på vad som händer nu och varför jag har en blogg. Jag kom inte fram till något vettigt. Alls.

Igår var vi och såg en imroviserad schlagerfestival. Super duper kul! Du är min schlager mums i livet som är en rondell!








Han är 2,5 år

Min vän Charlie, eller min kusin Charlie kan man säga, är 2,5 år och älskar musik. Han tycker att det här (Kings of Leon - Sex on fire):



Låter som det här (Mora Träsk - Klappa händerna):


"Hey baby, take a walk on the wild side"

Vilken jobbig dag det var idag... INTE! Nästan sommarlov nu, så skönt! Vi gör absolut INGET i skolan, så man behöver inte gå dit...

Så, en psykologi lektion där vi lärde oss hur IQ-test fungerar så nu kan jag få högsta resultat! Eller inte... Shopping och lunch med Mimmi och vi snackade en massa om killar och sommarlov, va super duper mysigt. Sen va jag tvungen att byta en bh på H&M, istället för 75B blev det 70D, hur fasen kunde jag köpa så mycket fel?...

Helgen spenderades iaf med mysiga tjejer och lördagen började med lunch och kusin träff, söta Lou och busiga Charlie var med och livade upp lunchen. Sedan blev det Sommarkrysset med Julia, morsan och farsan, vi är nu officielt TV kändisar! Hahaha. Kvällen avslutades sen med ett födelsedagsfirande!







A day, a life

Idag blir det lunch med släkten. Söta lilla(?) Chatlie och Lou ska med så det lär bli fullt ös! Haha. Sen bär det av ut på stan för lite shopping och nöje.

Ikväll blir det Gröna Lund och Sommarkrysset med hetingen Julia sedan ska vi möta upp ett gäng party sugnna tjejer på Snaps och sedan slutar (?) kvällen på Metro!

Det blir en låååång dag idag, men det är fint väder, så det gör inget!


Snart är det jag som är kung!



John Mayer


Agree to disagree

Vilken vecka det varit. Idag blir det en paus dag. Sen så lovar jag att blogga mer, har en massa bilder som ska visas, både här och på spacewook!

Igår var det iaf ACDC på  stadion som förfest och hela dagen avslutades på Nacka Gymnasiums slutskiva, eller?... Det var iaf en grymt rolig kväll! ACDC var FANTASTISKA, vilken show!

Imorgon blir det Gröna Lund och Sommar krysset med la familja + Julia! WioWioWioWiii, awesome! Sen blir det party med ett galet tjejgäng och en nyfylld 18-åring. Det kan bara bli galet?...

Men nu ska jag mysa med lite film.

Ciao!

"Live like it's heaven on earth"

Mr Mayer var FANTASTISK, UNDERBAR och lika HET i verkligheten som på bild, aaaaah! Haha. Det var en grym konsert och nu är det bara att ladda om inför AC/DC på torsdag!

Den här dagen har varit konstig och bara obehaglig! Men men, man har sådana dagar också. Igår var det öl på snaps med trevligt sällskap i solen(?). Trevlig kväll helt enkelt!

På torsdag blir det som sagt förfest med AC/DC på stadion sen bär det av till slutskiva! Kommer bli ännu en grymt galen, vild och kul natt!

Vi ses!

RSS 2.0