Är det såhär vi låter?

Vad tycker andra om svenskar? Hur låter svenska och vad anser de om vårat land, Sverige? Det finns många svar på dessa frågor och idag tänkte jag försöka besvara frågan: Hur låter svenska?

När vi var i England var det många som intresserade sig för vårat språk. Många tyckte det lät som att vi sjöng fram orden (ändrade tonlägen), andra sa bara att det lät vackert medans vissa påpekade att vi pratade som The Swedish Chef.

Svenska språket har formats under många år och har influenser från länder som bl.a. Tyskland och Frankrike. I början lät svenskan ungefär som Isländskan gör idag, fascinerande, eller hur?

har ni tänkt på hur många engelska ord ni använder i vardagen, när ni pratar på svenska? Jag gör det. Ibland finner jag inte ens de svenska uttrycken eller orden för vissa saker utan använder mig helt enkelt av engelskan. Då har jag bara bott i England i 3 månader och det var ett tag sen. Engelskan är på väg in i språket, vad ska vi göra? En positiv förändring tycker jag, jag behöver mer ord och uttryck. Medans andra är rädda för att vårt språk är på väg att dö ut. Vem vet vad som händer, kommer det bli bra eller dåligt?

Jag är rädd att om jag åker iväg när det är dags att plugga vidare så kommer jag tappa mycket av mitt hemspråk och kanske också lite av min identitet. Vad som händer får vi se, men en sak är jag säker på. Jag tänker fortsätta sjunga fram svenskan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0